Teljesen mindegy, hogy blogot, levelet, vagy bevásárlólistát írsz egy papírfecnire, egy nagyon fontos feladatod van, amivel magadról úgymond bizonyítványt állítasz ki. 

Ez nem más, mint a helyesírás, a helyesen írás.

Lehetnek briliáns gondolataid, ha azt helytelenül osztod meg, azonnal beskatulyáznak, rosszabb esetben negatív jelzőkkel illetnek. Levon a mondanivalód értékéből a rossz "külcsín", azaz a nyelvi hiba. 

Gondold el például azt a helyzetet, amikor megkapod a várva várt szülinapi ajándékot (ruhát, cipőt, könyvet, Cd-t) ütött-kopott dobozban, szakadt, zsírpacás csomagolópapírban. 

Ugye, hogy veszít a varázs a csillogásából?

Eltűnik a varázs akkor is, ha elolvassák a blogbejegyzésedet, és az hemzseg az elgépeléstől, az ordító helyesírási hibáktól, a magyartalanságtól.

És, ez csak az alap.

Következő bejegyzésemben megosztok veled néhány ötletet, amivel olvasmányosabbá teheted az írásaidat.

Szerző: ajnadea  2011.08.01. 20:52 Szólj hozzá!

Címkék: blogger blogírás

A bejegyzés trackback címe:

https://segitekblogotirni.blog.hu/api/trackback/id/tr583118145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása